Warning: session_start(): open(/var/www/www/helysegek.hu/tmp//sess_vcpn9qcdjbtj0cbjoms1r6iqb6, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in /var/www/www/helysegek.hu/www/main.php on line 22
- Függöny
Belépés
KeresésRegisztrációBelépés
Fõoldal
Rólunk

Galéria

Függöny

Karnis

Elérhetőségeink

Újdonság!

Quadro belső sínes karnisrendszer, kattintson a képre a részletekért!

Miután megvettük álmaink lakását, itt az ideje, hogy saját képünkre formáljuk, hisz szeretnénk magunkat otthon érezni benne. Ennek egyik nagyon fontos eleme a függönyök kiválasztása.

Fontos, hogy eldöntsük, milyen környezetben szeretnénk élni az elkövetkező néhány évben, hisz ugyanaz a lakás teljesen más arcát mutatja a választott dekorációtól függően. Itt először is ketté ágazik az út: klasszikus vagy modern? A döntés meghozása után pedig fejest ugorhatunk a kismillió stílusirányzat világába, a fontos, hogy nagyjából tisztában legyünk azzal, hogy mit szeretnénk, amikor belépünk a függönyboltba a textilek kiválasztásáért.

Mennyi textilre lesz szükségem?

Aki nem próbálta még, nem is tudja, hogy nem olyan egyszerű meghatározni egy függöny méretét! Figyelembe kell venni a függöny fazonját, a karnis típusát (mennyezeti-, oldalfali vagy rúdkarnis), milyen távolságra van a faltól, nem tartja-e el a radiátor, földig érjen, vagy csak az ablak alá. Ha a földig ér, tervezünk-e szõnyeget tenni (akár 1-2 cm-t is elvesz a magasságból). Biztosak vagyunk abban, hogy a belmagasság mindenhol egyforma? Ha mérünk, akkor tanácsos legalább három helyen mérni, nem csak az egyik szélén! Természetesen a nyersméretekhez még hozzájönnek a fel-és behajtások szélességei, stb.


Ha a padlóig érõ függönyt szeretnénk, vegyük figyelembe, hogy takarítani is kell és a por is száll! Tanácsos, ha a függöny és a padló között 1.5-2 cm van! Ellenkezõ esetben függönyünk alja idõ elõtt elkopik vagy meghúzódnak a szálak benne. Szintén számításba kell venni, hogy a függöny első mosáskor, de főleg vasaláskor az alapanyag minőségétől függő mértékben összemegy. Hihetetlen, de akár 3 cm-t is veszíthet a magasságából egy mennyezettől padlóig érő függöny. Ennek elkerülése érdekében varrodánkban minden függönyt készrevarrás előtt átvasalunk. Bizonyos anyagoknál szintén kalkulálni kell a függöny súlyából adódó nyúlással is (nem ugyanakkora lesz a függöny hossza az asztalra kiterítve, mint felfüggesztve.)

Célszerű a függönyhöz felhasznált dekoranyagból kicsit többet rendelni, amiből asztalterítőket, futókat stb. tudunk készíttetni. Szintén érdemes lehet a hálószoba függönyének kiválasztásakor a hozzá illő ágytakarónak való textília kiválasztása és elkészíttetése is.

Mindez töredéke annak, ami egy-egy konkrét esetben felmerülhet, természetesen mindenben szívesen segítünk hozzánk forduló ügyfeleinknek!

Termékek, szolgáltatások:

- Fényáteresztő anyagok értékesítése készletről és mintasálak alapján

- Sötétítő-, dekor- és bútorszövetek értékesítése készletről és mintasálak alapján

- Helyszíni felmérés, tanácsadás

- Függönyvarrás (egyenes, fazonok, bogenek, stb.)

- Kiegészítők készítése, értékesítése

- Tisztítás, vasalás

Elérhetőségeink:

Tel.:70/4094551 info@fuggonyos.hu Dunakeszi,Fóti út 65-67.

Új honlapunk:

www.fuggonyos.hu

Hírek
Oldalak

developed by Centrumnet Systems